Câștigătorii

Jack Welch, Suzy Welch

Câștigătorii este o carte pentru și despre manageri, pentru cei care doresc să aibă o carieră de succes și să învețe cum să creeze un balans adecvat între viața personală și profesională. Jack Welch împărtășește experiența sa de peste 20 de ani la conducerea General Electric despre ceea ce trebuie să facă o companie pentru a câștiga lupta cu competiția, începând cu înțelegerea și stabilirea valorilor și misiunii unei companii, continuând cu crearea unei culturi bazate pe onestitate, performanță, continuând cu managementul resurselor umane, leadership, managementul schimbării sau al situațiilor de criză și nu în ultimul rând cu modul în care trebuie stabilită strategia sau dezvoltată o companie (organic sau prin fuziuni și achiziții). Ultima parte a cărții este dedicată celor care doresc să construiască o carieră de succes, Welch punând accent pe faptul că este important ca angajații să își găsească locul potrivit într-o companie, să aibă performanțe excepționale și răbdare când e vorba de obținerea promovării, echilibrul între viața personală și cea profesională fiind o alegere proprie a angajaților care nu trebuie însă să vină în contradicție cu atingerea obiectivelor de afaceri pentru a înainta în carieră.

„Când discuți cu Jack despre management, energia și pasiunea sa te copleșește. Am avut aceeași senzație citind cartea de față – aceleași calități emană din fiecare pagină.”

Warren Buffett

„Jack Welch prezintă, pas cu pas, un plan clar, detaliat, pe care oricine îl poate aplica pentru a deveni un adevărat învingător. Cu ajutorul unor exemple luate din viața reală și în același stil sincer și deschis cu care a revigorat compania General Electric, Welch descrie modul cum americanii pot reuși atât în carieră cât și în viața personală”

Bill Gates

Cartea este publicată în 2012 de Editura Publica, București.

Despre autori:

Jack Welch este om de afaceri și scriitor american. A fost președinte și CEO al General Electric (GE) între 1981 și 2001 perioadă în care valoarea de piață a companiei a crescut de la 12 la 410 de mld. $. Welch a fost descris drept „probabil cel mai celebru CEO american din ultimele decenii” de The Economist.

Suzie Welch este o scriitoare americană, comentatoare de televiziune și jurnalist de afaceri. Este co-autoare, împreună cu fostul ei soț, Jack Welch, a două cărți de business beseller-uri New York Times și Wall Street Journal.