București, 29 martie 2023, ora 16:00

Olimpiada ASF  – Concursul online de cunoștințe în domeniul financiar non-bancar, organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a ajuns la final.

Felicitări câștigătorilor celei de-a doua ediții a Olimpiadei ASF!

Clasa a VIII-a

  • Locul I – Dumitrașcu Ioana, Scoala Gimnazială „Anastasie Panu”, Huși
  • Locul II – Palimariu Mira Cristina, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca
  • Locul III – Fernandez Agavriloaiei Marta, Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Iași

Clasa a XI-a

  • Locul I – Gherman Mario, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Galați
  • Locul II – Marincaș Dragoș, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Oradea
  • Locul III – Brînză Alexandru Ionel, Liceul „Ștefan Procopiu”, Vaslui

 

Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, astfel încât aceștia să cunoască în mod corect piața financiară non-bancară, produsele și serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educație financiară, generațiile tinere vor putea lua decizii financiare corecte și înțelepte pentru a-și asigura bunăstarea individuală. Tinerii educați financiar vor putea contribui la rândul lor la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii și la disiparea bunelor practici în domeniu, la nivelul societății.

* Conform prevederilor Regulamentului art. 4 alin. (20) Eventualele contestații ale Participanților cu privire la rezultatele Concursului se transmit Organizatorilor în termen de 24 de ore de la data comunicării câștigătorilor. Contestațiile se soluționează în termen de 2 (două) zile lucrătoare de la data depunerii, de către o comisie formată din 3 (trei) persoane desemnate de Organizatori. În cazul unei contestații, Organizatorii își rezervă dreptul de a cere contestatorilor documente justificative.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu UNSAR, desfășoară în această perioadă concursul național de educație financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor de clasa a VIII-a și a XI-a din România.

Concursul este structurat în trei etape și se desfășoară online în perioada 26 noiembrie 2022 – 25 martie 2023, prima etapă fiind susținută în data de 26 noiembrie 2022, iar ultima având loc în data de 25 martie 2023 în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internațional Global Money Week 2023.

Aflată la a doua ediție, Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, fiind important ca ei să cunoască în mod corect piața financiară nebancară, produsele și serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educație financiară, generațiile tinere vor putea adopta decizii financiare corecte și înțelepte pentru a-și asigura bunăstarea individuală. Mai mult, tinerii educați financiar vor putea contribui la rândul lor la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii, la disiparea bunelor practici în domeniu la nivelul societății.

Dotată cu premii importante și atractive, Olimpiada ASF va fi și ocazia de a promova școlile și liceele care au înțeles importanța educației financiare în pregătirea tinerilor pentru viitor. Regulamentul concursului, informații despre înscriere și alte informații utile se găsesc în această pagină.

Înscrierile în concurs au fost deschise tuturor elevilor de clasa a VIII-a și a XI-a de la unități școlare din România, indiferent de tipul acestora.

 

EDIȚIA I

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu UNSAR, a lansat prima ediție a concursului național de educație financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor de clasa a XI-a din România.

Concursul este structurat în trei etape și se va desfășura online în perioada 26 martie – 11 aprilie 2022, prima etapă fiind programată în data de 26.03.2022, în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internațional Global Money Week 2022. Înscrierile în concurs sunt deschise tuturor elevilor de clasa a XI-a de la unități școlare din România, indiferent de tipul acestora, în perioada 8 martie – 15 martie 2022.

Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, fiind important ca ei să cunoască în mod corect piața financiară non-bancară, produsele și serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educație financiară, generațiile tinere vor putea adopta decizii financiare corecte și înțelepte pentru a-și asigura bunăstarea individuală. Mai mult, tinerii educați financiar vor putea contribui la rândul lor la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii, la disiparea bunelor practici în domeniu la nivelul societății.

Dotată cu premii importante și atractive, Olimpiada ASF va fi și ocazia de a promova liceele care au înțeles importanța educației financiare în pregătirea tinerilor pentru viitor.

Concursul, organizat în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a fost structurat pe trei etape, iar participanții au răspuns online, în fiecare etapă, unui test grilă format din 20 de întrebări.  În urma evaluării răspunsurilor, au fost declarați câștigători următorii elevi:

  • Marius Ciprian Budean, clasa a-XI-a, Liceul „Eugen Pora”, Cluj-Napoca – 33.993 puncte;
  • Vlad Bogdan Crețu, clasa a-XI-a, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iași – 33.920 puncte;
  • Robert Iordache, clasa a-XI-a, Colegiul Economic, Râmnicu Vâlcea – 33.026 puncte.