Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu UNSAR, desfășoară în această perioadă concursul național de educație financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor de clasa a VIII-a și a XI-a din România.

Concursul este structurat în trei etape și se desfășoară online în perioada 26 noiembrie 2022 – 25 martie 2023, prima etapă fiind susținută în data de 26 noiembrie 2022, iar ultima având loc în data de 25 martie 2023 în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internațional Global Money Week 2023.

Aflată la a doua ediție, Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, fiind important ca ei să cunoască în mod corect piața financiară nebancară, produsele și serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educație financiară, generațiile tinere vor putea adopta decizii financiare corecte și înțelepte pentru a-și asigura bunăstarea individuală. Mai mult, tinerii educați financiar vor putea contribui la rândul lor la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii, la disiparea bunelor practici în domeniu la nivelul societății.

Dotată cu premii importante și atractive, Olimpiada ASF va fi și ocazia de a promova școlile și liceele care au înțeles importanța educației financiare în pregătirea tinerilor pentru viitor. Regulamentul concursului, informații despre înscriere și alte informații utile se găsesc în această pagină.

Înscrierile în concurs au fost deschise tuturor elevilor de clasa a VIII-a și a XI-a de la unități școlare din România, indiferent de tipul acestora.

 

EDIȚIA I

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu UNSAR, a lansat prima ediție a concursului național de educație financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor de clasa a XI-a din România.

Concursul este structurat în trei etape și se va desfășura online în perioada 26 martie – 11 aprilie 2022, prima etapă fiind programată în data de 26.03.2022, în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internațional Global Money Week 2022. Înscrierile în concurs sunt deschise tuturor elevilor de clasa a XI-a de la unități școlare din România, indiferent de tipul acestora, în perioada 8 martie – 15 martie 2022.

Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, fiind important ca ei să cunoască în mod corect piața financiară non-bancară, produsele și serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educație financiară, generațiile tinere vor putea adopta decizii financiare corecte și înțelepte pentru a-și asigura bunăstarea individuală. Mai mult, tinerii educați financiar vor putea contribui la rândul lor la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii, la disiparea bunelor practici în domeniu la nivelul societății.

Dotată cu premii importante și atractive, Olimpiada ASF va fi și ocazia de a promova liceele care au înțeles importanța educației financiare în pregătirea tinerilor pentru viitor.

Concursul, organizat în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a fost structurat pe trei etape, iar participanții au răspuns online, în fiecare etapă, unui test grilă format din 20 de întrebări.  În urma evaluării răspunsurilor, au fost declarați câștigători următorii elevi:

  • Marius Ciprian Budean, clasa a-XI-a, Liceul „Eugen Pora”, Cluj-Napoca – 33.993 puncte;
  • Vlad Bogdan Crețu, clasa a-XI-a, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iași – 33.920 puncte;
  • Robert Iordache, clasa a-XI-a, Colegiul Economic, Râmnicu Vâlcea – 33.026 puncte.