World Investors Week

ASF este membră a IOSCO și în această calitate susține demersurile acestei organizații.

În cadrul IOSCO a fost inițiată în 2017 desfășurarea World Investors Week („Săptămâna Mondială a Investitorilor” – WIW), sub egida căreia ASF a organizat, încă din 2017, o serie de activități destinate conștientizării de către populație a importanței educației financiare și implicării populației în aceasta, accentul punându-se pe cunoașterea pieței de capital autohtone.

Nevoia de educație financiară a investitorilor în contextul unei piețe financiare în schimbare și a unui comportament din ce în ce mai mult bazat pe asumarea unor riscuri mari (apetit față de risc crescut) a condus la inițierea de către IOSCO a acestei mișcări, celebrate în fiecare an în perioada octombrie-noiembrie.

 

Call for action

WIW este un eveniment internațional, care se sărbătorește oriunde. Oricine poate organiza evenimente poate participa și poate aduce un aport la creșterea nivelului de educație și integrare financiară a copiilor și tinerilor. Celebrând World Investor Week sunt încurajați tinerii din comunitate, este susținută educația financiară, se conectează parteneriate strategice pentru dezvoltarea societății.

Mai multe detalii despre WIW – https://www.worldinvestorweek.org/

Pentru a continua demersurile instituționale începute și în contextul acestora, organizarea unor evenimente specifice educației financiare nebancare în decursul GMW reprezintă un pas înainte în dezvoltarea societății.

Anul viitor, WIW va fi susținut în săptămâna 21-27 octombrie 2022.

Invităm toate persoanele și organizațiile interesate să ni se alăture și, împreună, să realizăm pentru copii și tineri noi activități și programe de educație financiară!

Dacă sunteți interesați, scrieți-ne la edu@asfromania.ro