Povești

În Țara Curcubeului este zarvă mare. Lumea oamenilor mici fusese dată peste cap de o ceată de pisici. FinPitic, micul înțelept, cu barba roșcată de doi coți, află că frumosul lor curcubeu a fost distrus, iar picăturile de ploaie pe care piticii le strângeau și le trimiteau oamenilor nu mai ajung de acum pe pământ. Încep, așadar, uimitoarele aventuri ale lui FinPitic și ale prietenilor săi din care învățăm cum să ne protejăm financiar.

Ei reconstruiesc curcubeul culoare cu culoare și reușesc să readucă ploaia și să își asigure o rezervă de siguranță pentru evenimente neprevăzute, pentru ca niciodată nimeni să nu le mai strice, nici lor și nici oamenilor, recoltele necesare pentru un trai bun. Relaxați, piticii noștri pleacă apoi în călătorie în Țara Soarelui Răsare, dar nu înainte de a încheia o asigurare cu porumbelul alb.

Povestea lui FinPitic ajunge în Valea Argintie, unde podul peste râu este distrus de căpitanul Cizmuliță, iar vasul lor este capturat. FinPitic însă găsește rezolvarea și îi conduce pe toți piticii săi cu înțelepciune. Ei învață că este bine să dispui de o protecție financiară.

Într-o vară secetoasă, învață că este bine să investească cu toții în construcția unei conducte de apă și că, împreună, pot dezvolta o afacere profitabilă. Apoi află cât de ușor pot fi înșelați de promisiunile amăgitoare ale unui cintezoi pestriț. Dar FinPitic este înțelept și știe cum să se descurce financiar și, în final, totul se termină cu bine!

Haideți cu noi în minunata lume a lui FinPitic! Împreună cu el ne vom aventura și vom învăța cum să fim descurcăreți financiar!

Povești cu FinPitic

Oamenii mici și Țara Curcubeului

Țara Soarelui Răsare

Ținutul lui FinPitic

Visul lui FinPitic

FinPitic intră în bucluc

FinPitic cere ajutor Ursului Brun

Învățăturile lui FinPitic

FinPitic a fost prevăzător

Plouă cu vată de zahăr în Țara Curcubeului

FinPitic repară lista lui Moș Crăciun

Moș Crăciun este ajutat de FinPitic

FinPitic și mașina timpului