Global Money Week

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) va organiza, în perioada 18-23 martie 2024, cu ocazia Global Money Week (GMW), o serie de acțiuni dedicate promovării educației financiare în rândul copiilor și tinerilor. GMW este o inițiativă globală care încurajează educația financiară și responsabilitatea financiară în rândul tinerilor din întreaga lume.

Evenimentele derulate în cadrul GMW, urmăresc, în principal, creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța educației financiare atât la nivelul corpului didactic, la nivelul elevilor și studenților, cât și la nivelul populației adulte precum și îmbunătățirea accesului copiilor și tinerilor la noțiuni și informații de educație financiară.

Prin intermediul diverselor workshop-uri, prelegeri, susțineri, concursuri, A.S.F. oferă o oportunitate excelentă tuturor celor care doresc să-și crească nivelul de cunoștințe în domeniul financiar.

Global Money Week reprezintă o oportunitate excelentă de a implica tinerii în această disciplină importantă. Astfel este formată o generație de cetățeni responsabili din punct de vedere financiar, pregătiți să facă față provocărilor economice ale lumii moderne.

Pentru mai multe informații despre activitățile desfășurate în Global Money Week și pentru a afla mai multe despre importanța educației financiare, vă invităm să accesați site-ul oficial: www.edutime.ro.

Marele premiu pentru proiectele de educație financiară

România a câştigat marele premiu pentru proiectele de educație financiară derulate la nivel naţional în anul 2016 de Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Educației Naționale și BNR. Premiul a fost acordat de către Child & Youth Finance International (CYFI), una dintre cele mai mari organizații de educație financiară la nivel internațional. Obținerea premiului pe țară de către ASF a venit ca urmare a activităților întreprinse în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Global Money Week. Distincţia a fost oferită în cadrul Global Inclusion Awards 2017, miercuri, 3 mai 2017, la Berlin, sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Germane a G20. România a fost desemnată câștigătoare la categoria CYFI Country Award, în cadrul căreia au fost acordate cinci premii, câte unul pentru fiecare regiune din lume.

Ce ne dorim

  • creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța educației financiare și rolul acesteia în dezvoltarea economică a țării;
  • creșterea accesului copiilor și tinerilor la noțiuni de educație financiară, la informații și căi de adresare a problemelor;
  • realizarea unor evenimente prin intermediul cărora copiii și tinerii să participe activ, prin joc și implicare participativă, la stabilirea unor necesități de învățare;
  • familiarizarea copiilor și tinerilor cu activități reale, specifice pieței financiare și stabilirea unei relaționări cu profesioniștii din piața financiară (job shadow);
  • implicarea efectivă a asociațiilor pieței și asociațiilor de protecție a consumatorilor în activitatea de promovare a educației financiare și a necesității acesteia.

Call for action

GMW este un eveniment internațional, care se sărbătorește oriunde. Oricine poate organiza evenimente poate participa și poate aduce un aport la creșterea nivelului de educație și integrare financiară a copiilor și tinerilor. Celebrând Global Money Week sunt încurajați tinerii din comunitate, este susținută educația financiară, se conectează parteneriate strategice pentru dezvoltarea societății.

Mai multe detalii despre GMW – www.globalmoneyweek.org.

Pentru a continua demersurile instituționale începute și în contextul acestora, organizarea unor evenimente specifice educației financiare nebancare în decursul GMW reprezintă un pas înainte în dezvoltarea societății.

Anul viitor, GMW va fi susținut în săptămâna 21-27 martie 2022.

Invităm toate persoanele și organizațiile interesate să ni se alăture și, împreună, să realizăm pentru copii și tineri noi activități și programe de educație financiară!

Dacă sunteți interesați, scrieți-ne la edu@asfromania.ro