Investitorul inteligent

Benjamin Graham

În biblioteca cărților despre lumea financiară, despre economie și mecanisme investiționale trebuie să-și regăsească locul și celebra carte „Investitorul inteligent”. Deși această lucrare a fost publicată în anul 1949, rămâne în continuare un material extrem de apreciat în lumea pieței de capital și a investițiilor. Unul dintre obiectivele acestei cărți este reprezentat  de protejarea investitorilor în fața anumitor erori și de a prezenta anumite strategii pe termen lung pentru identificarea unor decizii bune, dar și pentru protejarea investițiilor. În același timp, este prezentată viziunea autorului cu privire la investițiile bazate pe valoare. Această carte poate fi considerată un bestseller în domeniul pieței de bursiere și nu ar trebui să lipsească din colecția niciunei persoane care dorește să deprindă arta investițională. Warren Buffet considera această carte ca fiind „de departe cea mai bună carte scrisă vreodată despre investiții”.

„Ca sa investești cu succes pe parcursul vieții nu ai nevoie de un IQ stratosferic, de o înțelegere avansată a business-ului sau de informații confidențiale. Tot ce ai nevoie este un cadru intelectual solid pentru a lua decizii și abilitatea de a îți ține în frâu emoțiile. Cartea prescrie cu precizie și acuratețe acest cadru. Tu trebuie să vii cu disciplina emoțională”.

Warren Buffet

Cartea este publicată în 2014 de Editura C.H. Beck, București.

Despre autor:

Benjamin Graham a fost un mare economist american, profesor la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, dar și investitor și cel care a susținut și promovat conceptul investițiilor bazate pe valoare.