Noise – Un defect al judecății umane

Noise – Un defect al judecății umane

Daniel Kahneman, Oliver Sibony, Cass R. Sunstein

Cartea Noise – Un defect al judecății umane analizează conceptul de „zgomot” (prin care se înțelege contextul în care oamenii iau decizii) și modul în care acesta ne afectează procesele de luare a deciziilor. Kahneman, Sibony și Sunstein oferă perspective valoroase asupra diferitelor tipuri de „zgomot” care ne poate afecta judecata atât din perspectiva individuală, cât și colectivă.

Autorii folosesc exemple din viața reală (exemplu: industria financiară, medicina, sistemul juridic) pentru a ilustra cum „zgomotul” afectează deciziile și dau sfaturi practice cum acesta poate fi redus. Pentru a face cartea mai ușor accesibilă autorii evită termenii tehnici, astfel că ea este recomandată oricărui cititor care dorește să își îmbunătățească abilitățile de luare a deciziilor în viața personală sau profesională.

 

Noise poate că e cea mai importantă carte pe care am citit-o în ultimul deceniu … O capodoperă.”

Angela Duckworth, autorul cărții „Grit”

„Sclipitor”

Annie Duke, autorul cărții „Thinking in bets”

„Absolut fascinant și esențial”

Rita McGrath, autorul cărții „Seeing around the corners”

 

Cartea a fost publicată în 2021 de Editura Vellant.

 

Despre autori:

Daniel Kahneman este psiholog, laureat al Premiului Nobel pentru economie cunoscut pentru cercetările sale privind economia comportamentală și luarea deciziilor. El a pus bazele economiei comportamentale împreună cu colaboratorul său Amos Tversky, iar munca lor a contestat ipotezele economice tradiționale despre raționalitatea umană în luarea deciziilor economice.

Oliver Sibony este consultant de strategie, scriitor și vorbitor la diverse evenimente. A lucrat cu o multitudine de organizații globale cum ar fi Accenture, Google sau Națiunile Unite pentru a le ajuta să ia decizii mai bune și să își îmbunătățească gândirea strategică. Pe lângă cartea de față, este autorul cărții „Ești pe care să faci o greșeală groaznică! Cum distorsionează prejudecățile luarea deciziilor și ce poți face pentru a le combate” prin care oferă sfaturi practice despre cum să depășim erorile cognitive în luarea deciziilor.

Cass R. Sunstein este jurist american, scriitor și fost oficial guvernamental al SUA. Este cunoscut pentru munca sa în domeniul dreptului constituțional, dreptului administrativ și a economiei comportamentale. A scris foarte multe cărți inclusiv în domeniul economiei comportamentale, fiind co-autor al cărții „Nudge” scrisă împreună cu Richard Thaler.