Principiile banilor – de la a dispera la a prospera

Principiile banilor – de la a dispera la a prospera

Liviu Gelu Drăghici

 

Cartea Principiile banilor – de la dispera la a prospera este ghid practic despre finanțe personale, scris într-un mod simplu și accesibil pentru oricine. Drăghici folosește experiența personală pentru a descrie cum trebuie gestionați banii, cum trebuie investit sau cum poate fi pregătit bugetul personal pentru atingerea obiectivelor financiare personale.  Cartea se citește „cu creionul în mână” căci include exerciții, chestionare, studii de caz și sfaturi practice pe care autorul le propune pentru ca cititorul să se familiarizeze cu principiile banilor, cu termeni financiari (active, pasive, valoarea netă, buget, bilanț, fond de urgență, profil de risc etc.) sau instrumente financiare (asigurări, pensii private, acțiuni etc.).  Abordarea narativă al lui Drăghici este una prietenoasă, aproape de cititor, cu umor, care face din această carte una foarte ușor de citit pentru oricine dorește să facă o trecere cât mai lină de la … „disperare la prosperitate”.

„Autorul reușește să simplifice, într-o manieră actuală, bazată pe analogii și exemple concrete din viața de zi cu zi, modul în care funcționează banii și, mai presus, concepțiile care ne limitează universul financiar.”

Cosmina Marinescu – CEO KRUK Romania

„Avantajul major al cărții este capacitatea … de a explica idei, concepte și noțiuni financiare pe înțelesul tuturor. Toate conceptele importante din zona finanțelor personale au fost structurate și prezentate inedit pentru a ușor de asimilat și aplicat.”

Cătălin Ștefan Iordache – Executive Coach & Fondatorul programului de inteligență financiară www.inteligentafinanciara.ro

 

Cartea a fost publicată în 2022 de Editura Corint Educațional.

 

Despre autor:

Liviu Gelu Drăghici este profesor de economie la un liceu din Ploiești. Înainte de a deveni profesor a lucrat opt ani într-o corporație. A studiat managementul și pedagogia la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești, urmând apoi un masterat în management și unul în consiliere școlară și dezvoltarea carierei. Deține o cafenea-bibliotecă și este co-fondator al Asociației Ai Carte.