The Millionaire Next Door

The Millionaire Next Door

Thomas J. Stanley, William D. Danko

The Millionaire Next Door explorează obiceiurile financiare ale celor mai bogați americani și dezvăluie că mulți dintre aceștia nu sunt persoanele care trăiesc stiluri de viață luxoase și extravagante, ci oameni obișnuiți care trăiesc o viață modestă. Acești oameni bogati reușesc să strângă o avere semnificativă prin economisire și investire a banilor lor în mod inteligent. Autorii examinează ceea ce numesc „purtătorul milioanelor de dolari” – oameni care nu par bogati și nu trăiesc ca și cum ar fi, dar care au o avere substanțială. Sunt analizate obiceiurile și comportamentele financiare ale acestora și identificate mai multe trăsături comune, cum ar fi economisirea regulată, cumpărarea inteligentă și un trai modest sau cumpătat. The Millionaire Next Door este o carte valoroasă pentru oricine dorește să înțeleagă mai bine modul de viață al oamenilor de succes.

„Personal, cea mai bună carte despre bani pe care am citit-o vreodată, m-a învățat despre perspectivă. Citind această carte, m-am trezit cu o mentalitate complet nouă și, ca urmare, întreaga mea viață a început să evolueze.”

Gina Zakaria, businessinsider.com.

Cartea a fost publicată în 2010 de Editura Taylor Trade Publishing.

Despre autori

Thomas J. Stanley a fost autor și cercetător american, specializat în studiul milionarilor și al bunăstării financiare. El este cunoscut în special pentru lucrările sale „The Millionaire Next Door” și „The Millionaire Mind”, care explorează comportamentele și caracteristicile financiare ale milionarilor americani. În cărțile sale, Stanley susține că majoritatea milionarilor americani nu sunt celebrități sau oameni de afaceri celebri, ci sunt oameni obișnuiți, care și-au construit averea prin muncă și economie, în mod discreționar și fără a atrage atenția. Stanley a folosit date și cercetări empirice pentru a susține aceste teorii.

William D. Danko este autor și cercetător american, cunoscut mai ales pentru lucrarea sa „The Millionaire Next Door”. Danko și Stanley au petrecut ani de zile cercetând comportamentele financiare ale milionarilor americani, folosind date și cercetări empirice pentru a-și susține concluziile. „The Millionaire Next Door” a devenit un bestseller internațional și a adus o nouă perspectivă în înțelegerea modului în care oamenii își construiesc averea.