FinClub

Dragi participanți ai programului FinClub 2022-2023,

Vă așteptăm începând de astăzi, 20 aprilie 2023 până pe data de 27 aprilie 2023 să concurați pe propriile profiluri/conturi Instagram cu un material video de maxim 90 secunde în format .mp4 care să exprime/redea/ilustreze tema Concursului Importanța educației financiare pentru fiecare persoană.

Prezentarea poate fi realizată ca un monolog, dialog, expunere verbală multiplă, cartoon, montaje/colaje, slideshow din imagini etc. Calitatea video-audio trebuie să permită înțelegerea mesajului transmis prin intermediul acestui material. Totodată, materialul trebuie să fie creație originală, neplagiată sau copiată din alte surse, el fiind promovat de către fiecare participant la Concurs cu menționarea textului „Particip Concurs FinClub” și utilizarea hashtag-ul unic #concursfinclub2023.

Înscrierea în concurs se realizează prin completarea chestionarului: https://forms.gle/7nkv8WTjagL4kkyu7

Nu uitați: ultima dată a postării materialului aflat în Concurs este 27 aprilie 2023 ora 24:00!

Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor și Asociația Română a Băncilor organizează cea de a patra ediție a programului de educație financiară – FinClub – destinat elevilor de liceu din clasele a X-a – a XII-a, an școlar 2022-2023, pasionați de piața financiară.

Programul presupune crearea unui club de educație financiară a cărui activitate se va desfășura sub forma unor întâlniri online bilunare, în perioada 20 octombrie 2022 – 11 mai 2023. Tematica întâlnirilor acoperă subiecte care țin de cunoașterea și aprofundarea noțiunilor și conceptelor financiare. Ediția a IV-a oferă ca element de noutate faptul că profesorii îndrumători sunt alături de elevii lor pe parcursul desfășurării întâlnirilor clubului.

Înscrierile în cadrul FinClub se pot efectua online, în intervalul 5 octombrie 2022 – 17 octombrie 2022. Formularul de înscriere și Regulamentul clubului sunt disponibile la  adresa https://edutime.ro/finclub/, precum și pe pagina de Facebook a Autorității de Supraveghere Financiară.

Programul online de educație financiară FinClub a fost lansat în septembrie 2020 și se derulează în baza Protocolului de colaborare privind Educația Financiară încheiat (în anul 2018) între Banca Națională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Finanțelor, Asociația Română a Băncilor și Ministerul Educației ce vizează realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF).