Gândire rapidă, gândire lentă

Gândire rapidă, gândire lentă

Daniel Kahneman

Gândire rapidă, gândire lentă reprezintă o lectură clasică și de referință în domeniul finanțelor comportamentale. Cartea explorează modul în care gândim și cum această gândire poate influența deciziile financiare. Autorul demonstrează cum oamenii nu iau întotdeauna decizii raționale și cum anumite tipare comportamentale pot duce la decizii proaste sau la a pierde bani în investiții. Kahneman clasifică modul de a ândi în două sisteme: unul care este rapid, intuitiv și emoțional și unul care este mai lent, logic și rațional. Autorul explorează modul în care aceste sisteme lucrează împreună și cum se poate utiliza această înțelegere pentru a lua decizii financiare mai bune. Cartea nu numai că oferă o înțelegere mai profundă a acestor procese cognitive, dar asigură și sfaturi practice pentru a îmbunătăți deciziile financiare personale și de afaceri. Este o carte excelentă pentru oricine interesat de finanțele comportamentale.

„Aceasta este o carte de referinţă în gândirea socială, de acelaşi calibru cu Avuţia naţiunilor de Adam Smith şi Interpretarea viselor de Sigmund Freud.”

Nassim Nicholas Taleb, autor al cărţii The Black Swan.

Cartea a apărut în anul 2012 publicată de Editura Publica.

Despre autor

Daniel Kahneman este psiholog și economist israelian, laureat al premiului Nobel pentru economie în 2002. El este cunoscut mai ales pentru cercetarea sa în domeniul teoriei deciziilor și al psihologiei cognitive, în special pentru munca sa asupra proceselor de gândire și decizie umană. Kahneman este autorul cărții de succes „Thinking, Fast and Slow”, un bestseller internațional tradus în peste 30 de limbi.