GMW 2017

ASF se alătură şi în acest an evenimentelor internaționale Global Money Week  (GMW) şi va organiza o serie de evenimente care au ca principal scop promovarea importanței educației financiare în rândul copiilor şi al tinerilor. Pentru piața financiară nebancară din România, această celebrare reprezintă o continuare a demersurilor educaţionale iniţiate, în urmă cu doi ani, de ASF pentru creșterea nivelului de înțelegere a conceptelor, noțiunilor şi a mecanismelor financiare, cu scopul diminuării excluziunii financiare și a creșterii nivelului viitor de bunăstare economică.

GMW este un eveniment internaţional în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor. Anual această iniţiativă reuneşte organizaţii din peste 120 de ţări şi implică aproape 6 milioane de copii şi tineri. În acest an, GMW va avea loc în săptămâna 27 martie – 2 aprilie sub titlul Learn. Save. Earn.

La evenimentele GMW organizate de ASF au fost invitați să participe reprezentanți ai entităților financiare reglementate, reprezentanți ai mediului universitar, specialiști în domeniul educației sau în domeniul financiar, media.

Agenda evenimentelor organizate de ASF în săptămâna GMW 2017:

LUNI, 27 martie 2017

 • Deschiderea şedinţei de tranzacţionare a BVB
 • Lansarea, împreună cu ASE – Facultatea Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE, concursului “Creează un joc IT pe teme financiare”, care are ca temă aplicarea noțiunilor de piață financiară în realizarea unor aplicații (tip joc) IT.
 • Publicarea unor noi suporturi educaționale pe site-ul ASF de educație financiară.
 • Copiii întreabă, profesioniștii răspund – o serie de interviuri care vor pune în încurcătură profesioniștii piețelor financiare.

MARȚI, 28 martie 2017

 • Activităţi de învățare prin joc cu copii de la o grădiniță din București.
 • Laboratorul Academic la Galați, organizat în colaborare cu Tehnopol Galați și Universitatea Dunărea de Jos, prezentat de lectorii ASF.
 • Copiii întreabă, profesioniștii răspund – o serie de interviuri care vor pune în încurcătură profesioniștii piețelor financiare.

MIERCURI, 29 martie 2017

 • Laboratorul Academic la Universitatea Româno-Americană, București, prezentat de lectorii ASF
 • Laboratorul Academic la ASE- Facultatea de Relații Economice Internaționale, București, prezentat de lectorii ASF
 • Laboratorul Academic la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, București, prezentat de lectorii ASF
 • Laboratorul Academic la UAIC- Departamentul de Finanțe, prezentat de lectorii ASF
 • Copiii întreabă, profesioniștii răspund – o serie de interviuri care vor pune în încurcătură profesioniștii piețelor financiare.

JOI, 30 martie 2017 – IAȘI

 • Workshop dedicat profesioniștilor pieței financiare nebancare – „Protecția consumatorilor prin educație financiară“, organizat împreună cu Universitatea Al. I. Cuza Iași și Institutul de Studii Financiare. Mai multe detalii – AICI.
 • Organizarea unui marketplace de educație și informare în cadrul Universității Al. I. Cuza Iași, în care toate entitățile sunt invitate să prezinte și să explice doritorilor serviciile și produsele financiare.
 • Organizarea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași a unui seminar dedicat profesorii din învățământul preuniversitar. Acest eveniment se înscrie în tipologia celor train-the-trainer. Ne pregătim astfel pentru implementarea noii programe școlare, care prevede începând cu anul 2020 disciplina obligatorie „Educație economico-financiară” la clasa a VIII-a. Pentru prima data în România, în cadrul acestei discipline se vor studia și noțiuni de educație financiară nebancară, punându-se astfel bazele formării de competențe și abilități necesare unui viitor consumator de produse financiare.
 • Laboratorul Academic la Universitatea Al. I. Cuza Iași, prezentat de lectorii ASF
 • Acțiunea „Donează cărți pentru educație!”, în această ediție a GMW dedicată școlilor din Iași care au nevoie de un fond de carte pentru bibliotecile proprii. La această acțiune, alături de ASF și Sindicatul ASF, se vor alătura și entități ale piețelor financiare, într-un efort comun de responsabilitate socială față de educația tinerelor generații.
 • Activități de învățare prin joc cu copii de la două grădinițe din Iași.
 • Prima ediție a „Gala EduFin a Premiilor în Educație Financiară”. În premieră, pentru a reuni eforturile piețelor financiare nebancare depuse pentru creșterea nivelului de educatie financiară în România, ASF va organiza „Gala EduFin a Premiilor în Educație Financiară”. Gala va avea loc la Iași în data de 30 martie, orașul care găzduiește prima universitate din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Universității Al. I. Cuza și Institutului de Studii Financiare. Mai multe detalii – AICI.

VINERI, 31 martie 2017

 • Copiii întreabă, profesioniștii răspund – o serie de interviuri care vor pune în încurcătură profesioniștii piețelor financiare.

SÂMBĂTĂ, 1 aprilie 2017

 • A treia ediție a evenimentului „Fii Deștept!” – activitate de educație financiară destinată copiilor între 9 și 15 ani, la sediul ASF.

Donează cărți pentru educație!

ASF și Sindicatul ASF, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Inspectoratului Școlar Județean Iași se implică în creșterea gradului de responsabilitate socială pentru educație!

Cu ocazia celebrării GMW 2017, piețele financiare nebancare și-au unit eforturile și donează cărți pentru bibliotecile școlilor din Județul Iași.