GMW 2018

Global Money Week (GMW – Săptămâna Mondială a Banilor) este o celebrare destinată conștientizării populației mondiale cu privire la piața financiară.

Scopul său este de a învăța copiii și tinerii despre bani, instrumente financiare, economisire, planificare financiară, crearea de oportunități financiare pentru creșterea bunăstării, prin activități interactive și distractive. În fiecare an, comunități întregi construiesc acțiuni destinate educației financiare pentru a dezvolta politici de dezvoltare economice și a pune la dispoziția populației instrumente destinate remodelării financiare a viitorului.

GMW se sărbătorește în fiecare an, în cea de a doua săptămână a lunii martie. În 2018, GMW s-a celebrat în săptămâna 12-18 martie cu tema – Money Matters Matter – și a avut în vedere învățarea și responsabilizarea copiilor și tinerilor cu privire la bani, dar și conștientizarea populației referitor la nevoia de educație financiară. Celebrând Global Money Week sunt încurajați tinerii din comunitate, este susținută educația financiară, se conectează parteneriate strategice pentru dezvoltarea societății.