Idei de cadouri pentru copii care să-i ajute să învețe despre bani, economisire și investire

Creșterea unui copil este principala misiune a oricărui părinte. S-au scris multe cărți și tratate pe acest subiect. Iar orice părinte responsabil încearcă permanent să se gândească ce educație ar trebui să-i dea propriului copil pentru a-l face apt să se descurce într-o lume tot mai dinamică, competitivă și complicată, ce abilități ar trebui să-i dezvolte pentru a-l pregăti temeinic să facă față tuturor provocărilor care-i vor apărea în viață. În lupta aceasta permanentă de a ne educa și crește cât mai bine copiii, un domeniu extrem de important este educația financiară.

Educarea financiară a copiilor noștri înseamnă, de fapt, pregătirea lor pentru a utiliza cât mai eficient în viitor cunoștințe și abilități atunci când trebuie să ia singuri decizii adecvate de gestionare a banilor, dându-le șansa ca atunci când vor fi mari să-și crească bunăstarea financiară. Educația financiară ar trebui să înceapă în copilăria timpurie, atunci când personalitatea este modelată și când copiii ar trebui să fie învățați cum să adopte o atitudine corectă față de bani, față de cheltuieli și economii, față de alte probleme economice și financiare. Este foarte important pentru copii să învețe valoarea banilor, importanța economisirii și investirii. De aceea, există câteva cadouri utile pe care le puteți face acestora.

Un prim cadou ar putea fi o pușculiță sau trei borcane inscripționate cu etichetele „economisește”, „cheltuiește”, „dăruiește”. Cu ajutorul lor se pot învăța noțiuni financiare, dar și unele sociale. Oferiți-le copiilor dvs. un portofel viu colorat, cu multe despărțituri pentru monede, bancnote și carduri, apoi învățați-i cum să își organizeze banii în el. Un abac, precursorul calculatorului, este un cadou-jucărie foarte util, o modalitate excelentă pentru copii de a vizualiza numărarea și de a efectua matematică simplă. O altă jucărie foarte interesantă poate fi o casă de marcat cu ajutorul căreia copilul poate învăța să facă diverse cumpărături, să plătească folosind numerar sau un card. Puteți să le cumpărați câteva cărți cu tematică de educație financiară, adecvate vârstei lor, din care pot învăța multe lucruri utile. A învăța despre bani, investiții, buget, servicii bancare poate fi distractiv dacă, de exemplu, le cumpărați copiilor jocul Monopoly sau Life. În trend cu dezvoltarea tehnologică, puteți să le instalați copiilor pe telefoane jocul Game of Life. Sau puteți să le cumpărați „Jocul banilor”. Un cadou care, cu siguranță, va fi apreciat mai ales de copiii mai mari ar fi acela al deschiderii unui fond de investiții pentru studii, cooptându-i în învățarea și gestionarea acestuia.