Industriile viitorului. Omul si evolutia economiei in era digitala

Industriile viitorului. Omul si evolutia economiei in era digitala

Alec Ross

Ross spunea despre cartea sa: „Cartea pe care părinții sau bunicii mei ar fi vrut să o citească în anii 1960 ar fi descris efectele pe care globalizarea urma să le aibă asupra întregii lumi. Cartea pe care îmi doresc s-o fi citit cu peste 20 de ani în urmă, când am terminat facultatea, mi-ar fi spus ce efecte aveau să producă internetul și digitalizarea asupra întregii lumi. În lucrarea de față sunt analizate domeniile care vor determina schimbări în economiile și societățile noastre în următorii 20 de ani. […] Când vor fi mari, copiii noștri vor moșteni o lume care va arăta cu totul altfel decât cea în care trăim astăzi. Ne putem inspira din experiența inovatorilor prezentați în aceste pagini spre a ne pregăti atât noi, cât și copiii noștri pentru ceea ce ne așteaptă în viitor, pentru economia care se naște acum”. Bestseller pe lista New York Times și declarată cartea anului 2016 de The TriBeCa Film Festival și Disruptive Innovation Foundation, cartea explorează din punct de vedere geopolitic, cultural și demografic schimbările majore care par să impacteze economia în următorii douăzeci de ani: robotica, genetica, codarea și big data. Ross observă în cartea sa efectele asupra vieții actuale a roboților, inteligenței artificiale și a machine learning, acordă atenție „codului” și cum codificarea banilor și securitatea cibernetică va afecta, pozitiv sau negative, economia.

 

„Cum ne putem pregăti in așa fel încât să reușim într-o lume a roboților, a globalizării și a piețelor dominate de tehnologia digitală? În această importantă lucrare, Alec Ross vorbește despre ce anume trebuie să facem pentru a supraviețui și chiar pentru a prospera. Viitorul ne influențează deja existența, iar Ross ne demonstrează faptul că acesta poate fi mai degrabă captivant decât înfricoșător.”

Walter Isaacson, autorul cărților Steve Jobs – biografia autorizată și Inovatorii

„Un ghid limpede, bine documentat, chiar și în probleme tehnice foarte complicate.”

Financial Times

Cartea este publicată în 2000 de Editura Corinth, București.

 

Despre autor:

Alec Ross, fost consilier în administrația Obama, este unul dintre cei mai importanți specialiști în inovație din SUA. A primit Distinguished Honor Award din partea Departamentului de Stat al SUA, este profesor invitat la King’s College din Londra, cercetător emerit la Universitatea Johns Hopkins, conferențiar la ONU, Universitatea Oxford, Harvard Law School și Stanford Business School.