Inteligență emoțională în leadership

Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie Mckee

Inteligență emoțională în leadership cuprinde referiri la experiențe diverse ale unor lideri, analizate pentru a oferi răspunsuri referitoare la importanța și impactul inteligenței emoționale. Inteligenţa emoţională reprezintă, mai ales, conştientizarea sinelui, autodisciplina şi empatia. Autorii prezintă aspectele ale cercetărilor lor care arată cum un lider care conduce prin utilizarea unor tehnici de inteligență emoțională poate obține creșterea performanțelor echipei, a creativității membrilor acesteia și crearea unui mediu stabil. Pasiunea, motivația, devotamentul – sunt determinate de calitățile liderului de a crea un astfel de mediu, inteligența emoțională jucând un rol semnificativ în crearea mecanismelor eficiente.

„Inteligenţa emoţională în leadership reevaluează ce înseamnă să fii un lider remarcabil.”

Publicația Time

„Plină de sfaturi practice bazate pe rezultate ale cercetării științifice, această carte este o adevărată gemă în domeniul ei – o lectură inteligentă deopotrivă pentru studenți și lideri.”

David Gergen

Cartea este publicată în 2019 de Editura Curtea Veche.

Despre autori:

Daniel Goleman este un cunoscut jurnalist și cercetător în psihologie clinică și științe comportamentale. Cu un doctorat obținut la Universitatea Harvard, fost redactor la The New York Times și două nominalizări la Premiul Pulitzer, Goleman are un renume internațional în domeniul său.

Richard Boyatzis este profesor de conduită organizațională la Universitatea Case Western Reserve din Cleveland, SUA.

Annie McKee este profesor la Școala postuniversitară de pedagogie a Universității Pennsylvania, SUA și oferă consultanță liderilor din afaceri și diferitor organizații internaționale.