Manual de mentorat

Manual de mentorat

Julie Starr

Scrisă într-un stil accesibil și practic, fiind utilă atât pentru cei care doresc să înceapă procesul de mentorat, cât și pentru cei care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de mentorat existente, Manual de mentorat, scrisă de Julie Starr, este o carte care oferă o abordare practică și detaliată a procesului de mentorat, deopotrivă pentru mentori și mentorați. Julie Starr începe prin definirea conceptului de mentorat și deosebirea acestuia de coaching sau de cel de formare profesională. Ea evidențiază importanța dezvoltării relației de mentorat prin construirea încrederii și comunicării eficiente între mentor și stagiarul său. Sunt explorate etapele procesului de mentorat, de la stabilirea obiectivelor și așteptărilor, până la crearea și implementarea unui plan de acțiune. Autorul oferă sfaturi practice pentru a ajuta mentorii și stagiarii să colaboreze și să obțină cele mai bune rezultate.

Cartea se concentrează, de asemenea, pe importanța feedback-ului și evaluării în procesul de mentorat, evidențiind modalitățile prin care acestea pot fi utilizate pentru a îmbunătăți performanța stagiarului și a încuraja dezvoltarea continuă. Nu în ultimul rând, Manual de mentorat oferă sfaturi utile pentru mentorii experimentați, pentru a-i ajuta să-și perfecționeze abilitățile și să-și îmbunătățească capacitățile de mentoring. Julie Starr afirma că „să mentorezi nu înseamnă să schimbi pe cineva sau să determini pe cineva să facă diferit un lucru sau altul, ci înseamnă să faci o persoană să devină conștientă de ceea este cu adevărat.”

 

„Plină de informații importante pe care toți mentorii trebuie să le cunoască! Aș recomanda cu siguranță această carte oricărui mentor, neofit sau experimentat.”

Cherie Carter-Scott, Ph.D. MCC, autor al „Life is a Game, These are the Rules, Transformational Life Coaching”

Cartea este publicată în 2022 de Editura Act și Politon.

 

Despre autor:

Julie Starr este, de peste 20 de ani, o autoritate în domeniul coaching-ului, mentoring-ului și dezvoltării personale. Cărțile ei fac parte din lectura obligatorie a cursurilor de training din întreaga lume. Scrie, de asemenea, cărți pentru adolescenți.