Laboratorul Academic

PROGRAMUL DEDICAT MEDIULUI UNIVERSITAR

Laboratorul Academic este programul ASF dedicat mediului universitar. În cadrul acestui program, început în 2015, ASF pune la dispoziția studenților și universităților o serie de acțiuni precum seminarii, lecții deschise, guest speaker-i, conferințe, studii și cercetări, stagii de practică, job shadow și multe altele. Programul se adresează atât specializărilor economice, cât și celor de alt tip, fiecare dintre acțiuni fiind modelată după nevoile și dorințele participanților beneficiari. Este un program flexibil, interactiv, creat din dorința de a veni în întâmpinarea noilor generații.

În perioada 2015-2021, peste 20 de centre universitare din întreaga țară au devenit partenere ale ASF în programele de educație financiară. Parteneriatul constă în desfășurarea de activități comune, pe de o parte cele destinate studenților, pe de altă parte cele realizate în comun, destinate altor categorii de public țintă.

Din categoria de activități destinate studenților enumerăm: organizarea de seminarii și conferințe, cu prezentări specifice pe diverse teme, susținute de lectorii ASF pentru studenți la facultăți cu profiluri variate (economie, finanțe, drept, inginerie etc.) și primirea de studenți pentru activitate de practică.

Banii tăi, viitorul tău!

„Educația financiară” acoperă o topică variată și extinsă. Dar ceea ce
ar putea fi de interes pentru tine nu este formula de calcul a unui activ
financiar, ci mai degrabă cum să folosești în interesul tău și pentru nevoile
și dorințele tale produsele, serviciile și instrumentele financiare. Definiția
acestora poate o vei învăța cândva în cursul vieții, dar important este ca
viața pe care ți-o construiești să fie orientată spre decizii financiare care
să te ajute să îți finalizezi studiile și să îți începi cariera cu un nivel de
îndatorare cât mai mic.

Student Club

Ești student și ești pasionat de bursă, asigurări sau pensii private? Înscrie-te în Student Club, cel mai recent program de educație financiară lansat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Ne-am propus să creăm o comunitate unde să putem dezbate și să învățăm împreună noțiuni, concepte și mecanisme de funcționare aferente piețelor financiare non-bancare. Vom discuta pe marginea unor studii de caz concrete și vom dialoga deschis despre orice subiect.

Educația financiară în melodii internaționale

Educația financiară în melodii internaționale

 

 

 

Filme cu conținut de educație financiară

Filme cu conținut de educație financiară

 

 

 

Învață de la un antreprenor de succes!

Demarată în 2022, această activitate reprezintă o întâlnire periodic organizată și pusă la dispoziția studenților și masteranzilor cu un antreprenor român, care să le dea participanților ocazia de a afla mai multe despre dezvoltarea unei afaceri. La prima ediție a acestei sub-componente de program a participat, în calitate de invitat al ASF, Radu Georgescu, care și-a început activitatea de antreprenoriat în 1992, la finalizarea studiilor universitare, în domeniul IT și programare.

Start2Invest

În programul Start2Invest tinerii pot învăța și experimenta investițiile la bursă, fără să aibă nevoie de bani.

 

De două ori pe an, cu sprijinul intermediarilor și al Bursei de Valori București, în cadrul acestui program studenții participă la un seminar în care veți învăța despre cum se deschide un cont de tranzacționare, cum funcționează bursa, ce tipuri de ordine de tranzacționare și strategii se pot aplica și multe altele.

Apoi, pe decursul unei perioade de 30 de zile, studenții își pot deschide un cont de tip demo în care să tranzacționeze instrumente listate la bursa de la București și să observe cum se pot construi portofolii. Programul a a avut până în prezent peste 2.000 de participanți. Investițiile și deținerile sunt virtuale, dar experiența este reală!

MAPN

În anul școlar și universitar 2018-2019, ASF și Ministerul Apărării Naționale au organizat împreună un program de educație financiară pentru elevii și studenții din unitățile de învățământ din subordinea ministerului, în vederea formării de aptitudini şi comportamente care să asigure o creştere a nivelului de bunăstare individuală.


„Activitatea ne oferă prilej de a învăţa cum să ne organizăm viaţa, în special pe partea financiară. Din punctul meu de vedere, toate informaţiile pe care le-am aflat ne vor ajuta în viitor să luăm cele mai bune decizii pentru a ne asigura o viaţă fără lipsuri. Prezentarea acestor informaţii a fost captivantă, cei doi speakeri interacţionând cu noi…”, a spus elev Eva Nedelcu.


Şi elevul fruntaş Andrei Dodoţ a scos în evidenţă subiectul educaţiei financiare.
„Această activitate a fost un prilej pentru noi de a cunoaşte lucruri captivante şi utile în viaţa fiecăruia. Împreună cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară am purtat o discuţie în detaliu şi am dezbătut subiectul educaţiei financiare, ajungând la concluzia că, fiind foarte importantă în viaţa cotidiană, aceasta trebuie să existe în bagajul de cunoştinţe al fiecărui adolescent pentru a păşi cu încredere şi siguranţă atât în viaţă cât şi în carieră”.

Începând cu februarie 2020, în cadrul aceleiași colaborări pentru educație financiară, prezentările au fost aduse și în fața cadrelor militare din mai multe unități din țară.

Catalog Cursuri

Solicită curs

Învață ceva nou în fiecare zi

Academic Fin Hub

Despre instrumente financiare

Articole specialiști